Reč urednika

Poštovani autori, saradnici , čitaoci…

Istupanjem iz Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica RS (UMSTBS ), Udruženja zdravstvenih ustanova Beograda, Kraljeva, Smedereva, Ćuprije, Novog  Pazara, Udruženje “Kosovka devojka” koje ima članstvo iz zdravstvenih ustanova Jablaničko – Pčinjskog okruga,osnovala su UNIJU UDRUŽENJA MEDICINSKIH SESTARA I ZDRAVSTVENIH TEHNIČARA REPUBLIKE SRBIJE.

Dugogodišnje, bogato iskustvo članstva iz ustanova koje su istupile iz UMSTBS, umeće  u izdavačkoj delatnosti, kao i želja da se omogući koleginicama, kolegama i saradnicima da objavljuju stručne i naučne radove bile su jak motiv da se pokrene izdavanje Nacionalnog časopisa “VIZIJA”.

Odlukom Izvršnog odbora Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih  tehničara Republike Srbije ukazana mi je velika čast da budem glavni i odgovorni urednik, što predstavlja veliku odgovornost, zadovoljstvo ali i izazov. Zadovoljstvo i izazov želim da podelim sa vama poštovane koleginice, kolege i saradnici. Da sa zadovoljstvom uređujemo naš Nacionalni časopis “VIZIJA”.

Visoke kriterijume koje je postavila profesorka Snežana Bošković, dugogodišnji glavni i odgovorni urednik časopisa “Sestrinska rec”, su izazov na koji će mo odgovoriti nastojeći da dostignemo kvalitet i nadmašimo očekivanja.

Uredništvo, pored glavnog i odgovornog urednika, čini zamenik urednika prof. dr sci. med. Bratislav Stanković, počasni urednik mr sci. med. Snežana Bošković i izabrane koleginice, kolege i saradnici iz obrazovnih i zdravstvenih ustanova.

Izabrano uredništvo će se truditi da bude podstrek i podrška svim zainteresovanim za publikovanje stručnih, naučnih i informativnih sadržaja namenjenih svim zdravstvenim profesionalcima, kao i zdravstvenim saradnicima.

Imajući u vidu bogato iskustvo, stečeno tokom dugogodišnje tradicije u uređivanju časopisa i ambicije uredništva i članstva, želja nam je da Nacionalni časopis “VIZIJA” preraste u visoko ocenjene i rangirane časopise.glavni i odgovorni urednik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑