Zašto smo se osnovali? [Beograd]

Medicinske sestre, tehničari  i babice većine  zdravstvenih ustanova Beograda, dve decenije su posvećenim radom  davale doprinos  za  ostvarenje postavljenih ciljeva, jačanju  liderske pozicije Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije. Kao redovni članovi Udruženja poštovali su principe poslovne politike proistekle iz Statuta, bez postavljanja zahteva i uslovljavanja.  Gradile su naše Udruženje zajedno sa kolegama iz zdravstvenih ustanova Republike Srbije.  Beogradu nije smetalo što su članovi našeg Udruženja iz zdravstvenih ustanova gradova Srbije osnivali, razvijali i izgrađivali udruženja  u svojim ustanovama  i što su odstupali od obaveza redovnog člana kako je regulisano Statutom Udruženja. Dugogodišnje zajedništvo stvorilo je naviku. Podrazumevalo se das mo svi tu , a da se ne analiziramo ko i kako participira u radu Udruženja.

Medicinske sestre i zdravstveni tehničari zdravstvene ustanove Beograda, redovni članovi  Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije (od osnivanja Udruženja Jugoslavije 1995.godine)  do sada jedini  nisu bili  registrovani kao samostalno Udruženje koje ima pravnog zastupnika, kako su organizovane zdravstvene ustanove i okruzi Republike Srbije.

Sa ubeđenjem da je neophodno  napraviti zaokret, suočiti se i uključiti  u rešavanje problema  koji su  opteretili funkcionisanje sestrinske asocijacije,  grupa aktivista je pokrenula promene koje bi redovnim članovima Udruženja iz zdravstvenih ustanova Beograda obezbedile  udruživanje na principu ravnopravnosti.

Zbog  različitosti u pristupu i stavovima  sa aktuelnim rukovodstvom Udruženja, po pitanju prioriteta rada i  uređivačke politike Udruženja, na osnivačkoj Skupštini 07.04.2017.godine osnovano je Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica zdravstvenih ustanova Beograda.

Nakon održane Osnivačke Skupštine, sproveden je postupak registracije u APR u Beogradu, koja je dana 22.04.2017.godine donela Rešenje o upisu Udruženja u registar.

Sa novom nadom, verom i ubeđenjem  glasom jedinstva nastojaćemo da ostvarimo postavljene nam ciljeve:

  • Оrganizovanje medicinskih sestara, tehničara, babica i saradnika sa teritorije grada Beograda, sa srednjim, višim i visokim obrazovanjem u sprovođenju aktivnosti vezanih za unapređenje , medicinske struke, zdravstvene nege i zdravstvene zaštite;
  • Stručno usavršavanje i edukacija članova Udruženja iz oblasti primene savremenih metoda prevencije i zdravstvene zaštite, uvođenje standarda medicinske prakse, unapređenje kvaliteta rada i razmena stručnih saznanja i iskustava.
  • Promovisanje medicinske struke, sestrinstva i kontinuirana edukacija svih profila zdravstvenih radnika.

Glas jedinstva je put do uspeha. Uspeh je težnja svih progresivnih profesionalaca.

Udruženi lakše će mo dosegnuti do željenih uspeha.

Poziv je otvoren:                                                                                                

 Beograde – udruži se!

 Beograde  – ujedini se!

Beograd,                                                        Predsednica udruženja ZU Beograda

19.05.2017.godine                                             Radmila Jazić, s.r.

Svi zainteresovani se mogu priključiti udruženju popunjavanjem pristupnice i slanjem iste na adresu:
Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica zdravstvenih ustanova Beograd
11000, Beograd, Terazije 12


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑