II Nacionalni Kongres Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije

II Nacionalni Kongres Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije

Poštovane koleginice i kolege,
cenjeni saradnici.

Pod pokroviteljstvom Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije pripremili smo realizaciju, kod Zdravstvenog saveta Srbije, akreditovanog programa stručnih aktivnosti II Kongresa Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije.

Rad u plenumu realizovaće se kroz organizaciju dva okrugla stola gde će naši profesori, lekari, koleginice i kolege, poznati afirmisani profesionalci, govoriti o osnovama sestrinske profesije, standardima i resursima za postizanje kvaliteta zdravstvenih usluga kao i o zadovoljstvu korisnika. Pokrenimo zajedno sa uvaženim predavačima inicijativu za promene koje će našu profesiju svrstati u značajne izvršioce čiji rad doprinosi stalnom poboljšavanju kvaliteta zdravstvenih usluga.

Očekivano  interesovanje  kolega, koleginica i saradnika  da prijave prezentaciju stručnog rada učinilo je ovaj program sadržajnijim, bogatijim  i  vrednim da vas pozovemo da se pridružite predavačima, autorima stručnih radova, nama – organizatporima da zajedno  na ovom Kongresu postavimo temelje  po  standardima  koji će potstaći profesionalni razvoj.

Edukacija, organizacija rada, sestrinska terminologija i klasifikacije sestrinske prakse, dokumentacuja, stručno-metodoloških uputstava i procedure, kao i istraživanja i uvođenje informatike u oblast zdravstvene nege, čine temelje razvoja sestrinske profesije.

Na tribini  “Koliko vredimo???”  u organizaciji  SMSTS  očekujemo od predsednice Radice Ilić i drugih sindikalnih aktivista odgovor na, u nazivu tribune, postavljeno pitanje, o aktivnostima Sindikata u pregovorima, o postignutim rezultatima i šta nas to očekuje od januara 2019. godine  po pitanju svrstavanja i vrednovanja po platnim razredima.

Danas smo mi, naša Unija uduženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije nosioci ideje „SESTRINSTVO BEZ GRANICA – PODELIMO ZNANJE I ISKUSTVO“.
Sutra će neko od vas inicirati, organizovati… Mi ćemo biti vaša podrška. Tako ćemo stvarati nove šanse za zajednički rad u interesu unapređenja naše profesije.

Sa željom, da se za sledeći Kongres, pohvalimo još većim interesovanjem, hvala vam što će mo novembar 2018. godine započeti na Tari radnim druženjem sa vama.

Dobro nam došli!

Radmila Jazić
Predsednica Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑