DECEMBARSKA DEŠAVANJA (2018)…

DECEMBARSKA DEŠAVANJA (2018)…

 • Beograd okićen pahuljama snega menjao je svoje ruho i polako hrlio u zagrljaj noći.
  14.12.2018.godine u klubu u Skadarliji okupili smo članove Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije, prijatelje i saradnike sa kojima smo   2018 godinu obogatili stručnim sadržajima primerenim potrebama zdravstvene struke.

  Druženje smo započeli  kazivanjem prijatelja sestrinstva, naše Unije Srbije, Udruženja Beograda, g-dina Neđe Ćićo Stojanovića, književnika.

  “U našim stremljenjima…u našim hodanjima kroz nade i strepnje…kroz očekivanja i neočekivanja…
  U našim susretima ispunjenim radostima i tugama…lepim rečima, osmesima, željama…teku dani…
  I možda ponekad i nismo svesni trenutka sopstvenosti u kom se pronalazimo ili ne pronalazimo…u kom razumemo ili ne razumemo i sebe i druge.
  A ne možemo sami…niko od nas nije stvoren da bude sam.
  Dani, godine…život teče. Još jedna godina pri kraju. Zadovoljni ili ne…mogli smo više ili manje…sami ili sa drugima?
  Unija medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije. Sami možemo mnogo, zajedno još više.
  2018-ta, još jedna godina nas i naše Unije, naših Udruženja.
  Zadovoljni smo, ali želimo još i želimo više. Mi to možemo. Deo smo istog tima.
  Naš zadatak je da budemo humani a naša obaveza je da možemo i više i bolje, zbog onih kojima smo potrebni, zbog ljudi, zbog nas samih.
  2019-ta godina, godina novih izazova i nada. Ako dovoljno želiš moći ćeš ostvariti svoje želje i nade. A mi želimo i možemo.
  U danima pred nama, u danima koji dolaze naš rad i naša dela će govoriti umesto nas.

 • U okviru saradnje sa institucijama za obrazovanje medicinskih sestara, 18.12.2018.godine u Medicinskoj školi “Nadežda Petrović” u Zemunu, predsednica Unije udruženja Radmila Jazić u random druženju sa nastavnicima zdravstvene nege i učenicima IV godine medicinske škole održala je predavanje na temu: Inovativni vidovi lečenja u onkologiji. Nakon održanog predavanja u diskusiji učenici su postavljali pitanja iz svere interesovanja za samostalnu stručnu praksu nakon završetka školovanja.
  Saradnja sa školom će se nastaviti predavanjem o palijativnom zbrinjavanju zašta je škola iskazala interesovanje.

 • U sklopu obeležavanja 45.godišnjice Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu , u period  od 19.- 20. 12.2018. godine održana je  Konferencija  “Dani zdravstvene nauke”.
  Na poziv predsednik Komore medicinskih sestara i tehničara Sarajeva  i Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu, učešće u radu na  Konferenciji uzela je Radmila Jazić, predsednica Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije i Nataša Bakić, zamenik predsednika Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica zdravstvenih ustanova Beograda.
  Poziv i učešće su prvi koraci  zajedničke saradnje na polju razvoja zdravstvene struke od regionalnog značaja što je definisano Sporazumom o saradnji koji je potpisan  10.novembra 2018. godine na II Kongresu Unije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑