U godini pred nama

 

Zdravstvene ustanove – članovi Udruženja Beograda,

zainteresovani profesionalci, saradnici……

Uskoro će godina u kojoj smo radili u promenjenim i otežanim uslovima nastalim zbog epidemije izazvane virusom COVID 19. Davali smo se više nego inače, radili stresnije, napornije i posvećenije u nastojanju da dobijemo bitku sa koronom, da sačuvamo što više obolelih, da sačuvamo porodice, nas.

Teško je…. traje i dalje.

 

Kada smo se opredeljivali za ovaj poziv znali smo da odustajanje nije opcija u kojoj naša profesija može napredovati, ostvarivati rezultate i ići napred. U ovim, za sve nas, nepoznatim okolnostima, susrećući se sa svim teškoćama i naporima nismo odustajali. Sačuvali smo profesiju, naše organizacije, želju da pobedimo, da kada sve prođe, nastavimo dalje osnaženi, omasovljeni i okupljeni oko ideje da budemo deo rešenja svih problema koji su opterećivali našu profesiju.

 

U Udruženju medicinskih sestara, tehničara i babica zdravstvenih ustanova Beograda nastojali smo da olakšamo, da neformalno obrazovanje kroz akreditovane programe kontinuirane medicinske edukacije učinimo dostupnije kako našim članovima, tako i drugim kolegama i koleginicama Beograda i Srbije.

 U nameri da olakšamo put učenja i sticanja potrebnog broja bodova u licencnoj godini, akreditovali smo on line testove koji su vam dostupni na našoj platformi:  

 

 U saradnji sa KMSZTS – ogranka Beograd obezbedili smo dovoljan broj štampanih testova i organizovali distribuciju do zdravstvenih ustanova.

Akreditujemo testove, stručne sastanke, planiramo učešće na kongresima i simpozijumima. Da spremni dočekamo vreme u kome će nam epidemiološka situacija dozvoliti da se okupljamo, razmenjujemo iskustva, učimo i radno se družimo.

 

Zahvaljujemo vam se na strpljenju u saradnji, na razumevanju, na odlučnosti da ostanemo udruženi u našu stručnu asocijaciju i da jedni drugima budemo podrška na putu ostvarenja zajedničkih ciljeva.

 

S poštovanjem,

Master Olivera Đurović, dipl.med,sestra

Predsednik Udruženja Beograda

GL.sestra Specijalne bolnice “Sveti Sava” u Beogradu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑