Unija Udruženja 2021. godine

Poštovane koleginice i kolege,
cenjeni saradsnici,

Zakoračili smo u godinu neizvesnosti. Na mnoga pitanja tražimo odgovor birajući reči koje su približna realnost za vreme u kome ćemo, nakon izlaska iz epidemije, moći da se organizujemo i krenemo ka našim osnivačkim ciljevima.

Godinu dana rada u posebnim, složenim i teškim uslovima koji su  profesiju, humanu i stresnu koja iziskuje posvećen i neumoran rad, dodatno opteretili.  Kada sve ovo prođe, kada odložimo skafandere, nekoliko pari rukavica, maski, kada iza nas ostnu dani i meseci u kojima satima nismo mogli izaći iz crvene zone, popiti vodu, izbrisati znoj, odmoriti, od umora otežale noge, kada sve ovo prođe… treba neko da kaže koliko  naših kolega nije pobedilo, koliko će  naših kolega živeti sa posledicama po fizičko i mentalno zdravlje, i kako  da nastavimo dalje.

Bolje organizovani, više uvaženi i priznati sa svim stečenim zvanjima, jer smo zvanja i znanje  stečeno kroz obrazovanja koja su bila naš lični izbor, stavili u službu pobede života nad bolešću svakog pacijenta. Armija medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara je deo rešenja, a ne problemi koji  godinama u nazad našu profesiju odvlače od suštine.

Plan stručnih aktivnosti Unije u 2021. godini na prvi pogled uverava da čekamo trenutak u kome će nam epidemiološka situacija omogućiti da nastavimo gde smo stali. Rezervisani termini, mesta održavanja su asocijacija na  simpozijume, kongrese…

Analiziraćemo godinu za nama, probleme i teškoće sa kojima  smo se sustretali. Predlagaćemo rešenja utemeljena na iskustvu i znanju zasnovanom na potrebama savremenog sestrinstva.

Nastojaćemo da ukjučimo relevantne institucije u donošenje rešenja koja će našoj profesiji doneti bolju budućnos.

S poštovanjem
Radmila Jazić, predsednik Unije udruženja medicinskih sestara i Zdravstvenih tehničara Republike Srbije

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑