IV KONGRES UUMSZTRS

Poštovane koleginice, kolege, saradnici…

Započinjemo pripreme za održavanje IV Kongresa u oktobru 2021.godine na Tari.

Svesni epidemiološke situacije,  uz poštovanje svih mera koje bude donela Vlada Republike

Srbije sa dovoljnom dozom optimizma radujemo se mogućnosti radnog druženja na prelepoj Tari.

Predugo traje, bez nagoveštaja skorog kraja, epidemija koja je mobilisala sve ljudske i medicinske resurse svakog od nas.

Pokazali smo znanje i umeće, posvećenost i odgovornost, neustrašivost i neumornost.

Svojim radom i samopregorom poslali smo jasnu sliku o  značaju naše profesije, ali i poruku da nam je preko potrebno zakonsko utemeljenje i priznanje.

Samo priznatoj profesiji dostupni su svi putevi razvoja i unapređenja. Ako je naš put, a jeste, pored formalnog obrazovanja, učenje u kontinutetu, pokažimo potrebu da učestvujemo na organizovanim vidovima edukacije. Tražimo podršku od nadređenih iz zdravstvenih i drugih relevantnih institucija i zvaničnih  organizacija kojima smo iskazali  pripadnost i lojalnost.

Kongresi i simpozijumi daju nam priliku da se profesionalno iskažemo i afirmišemo, da razmenimo iskustva i proširimo  profesionalne kontakte sa kolegama iz zdravstvenih ustanova Republike Srbije i šire. Da otvaramo puteve saradnje, da širimo znanja u intersu bolje stručne prakse. Pokažimo volju i odlučnost u realnim zahtevima da nam  se omogući učešće na kongresima i simpozijumima za iskustvo više koje će nam višestruko koristiti.

Prijavite prezentaciju stručnog rada, motivišete koleginice, kolege i saradnike da  učine isto i time Kongres učinimo sadržajnijim, bogatijim…

 

Do skorog viđenja,

Srdačni pozdravi

Radmila Jazić, predsednica UUMSZTRS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑