IZVEŠTAJ O radu Udruženja – Beograd 2021.

Poštovane koleginice i kolege,
cenjeni saradnici

 

Da u zdravlju i radosti provedte predstojeće praznike i da vam Nova 2022.godina bude godina uspeha.

Srećno !!!!

 IZVEŠTAJ

O radu  Udruženja medicinskih sestara, tehničara  i babica Beograda zdravstvenih ustanova Beograda u 2021.godinu

 

Godina neizvesnosti po pitanju epidemiološke situacije je na izmaku. Godina u kojoj smo u vanrednom stroju radili više nego što smo i sami mislili da možemo. Godina u kojoj smo više nego što inače karakteriše našu profesiju, bili izloženi  naporu, stresu, ali i strahu za sopstvenu bezbednost i bezbednost naših porodica. Sve te dodatne napore donela nam je epidemija virusom Covid 19.

Uporedo sa svim obavezama koje imamo u svom radnom okruženju  pronalazili smo vremena i nismo zapostavljali aktivnosti naše stručne asocijacije – Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica zdravstvenih ustanova Beograda.

Danas, kada sumiramo godinu koju privodimo  kraju, nadjačava osećanje manjkavosti što zbog epidemiološke situacije nismo mogli održavati sastanke sekretarijata i drugih izabranih tela, što je moglo dovesti do veće otuđenosti i devalvacije osećanja pripadnosti i lojalnosti našoj asocijaciji. Nesvesni da nam se to može desiti, vođeni željom da uspemo,  iznalazili smo modele, iznalazili nove puteve kojima smo stizali do naših članova, do naših aktivista.

Nismo zapostavljali naš osnivački cilj, da redovnim akreditovanim programima organizujemo KME i time obezbedimo našim članovima potreban broj bodova u licencnoj godini. Koristili smo svaku priliku. I onda, kada je dozvoljeni broj okupljana bio 30, najavljivali smo KMSZTS i ZSS i držali predavanja za naše članove iz zdravstvenih ustanova koji su bili u deficitu sa brojem bodova. Ostvarili smo bližu saradnju sa KMSZTS. Potpisali smo ugovor po kome pisani izveštaji o realizovanoj KME, nakon slanja poštom  Komori i nakon potvrde istih od strane KMSZTS, automatski su uneti bodovi  svima koji se nalaze na spisku učesnika KME. Redovno smo, od Komore, dobijali u traženom broju štampane testove i dostavljali svim zdravstvenim ustanovama Beograda koje su naši članovi. Akreditovali smo on line testove koje smo postavljanjem na platformi našeg sajta  i činili ih dostupnim za rešavanje i ostvarenje licencnih bodova ne samo članovima našeg udruženja već i koleginice i kolege zdravstvenih ustanova Republike Srbije. To je naš doprinos, u ovom teškom vremenu opterećenom epidemijom, da olakšamo našim kolegama ispunjenje obaveze prikupljanja dovoljan broj bodova kako bi neometano obnovili radnu dozvolu. Redovnom akreditacijom predavanja sa pismenim rešenjem testa pokazali smo da spremno možemo nastaviti, kada to epidemiološka situacija dozvoli, sa organizacijom redovnih  predavanja.

Poseban pečat za rad našeg udruženja u 2021.godini, svakako je činjenica da smo , kao članica Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije aktivno učestvovali na organizovanom Simpozijumu u junu mesecu 2021.godine u Novopazarskoj banji kada smo za 15 naših članova platili kotizaciju, prevoz i smeštaj za sve dane trajanja Simpozijuma. Takođe za 15 naših članova platili smo kotizaciju, prevoz i smeštaj za učešće na Kongresu koji se održao u vremenu od 20.10.-24.10.2021.godine u Hotelu „Omorika“ na Tari.

Osvrtom na 2021.godinu nemožemo prenebeći činjenicu da smo zbog epidemiološke situacije zaustavljeni na putu širenja misije omasovljenja naše asocijacije. Uz svo nastojanje i napore da članstvu pokažemo da smo tu za njih i njihove potrebe koje ostvaruju u procesu kontinuirane edukacije, nažalost, bilo je i onih koji nam nisu  dovoljno verovali. U strahu da neće moći da skupe dovoljan broj bodova u licencnoj godini, ne uvažavajući probleme sa kojima smo se suočili i ne verujući da će mo se prestrojiti i uraditi sve kako bi ispunili obaveze prema našem članstvu. Jedan broj članova iz KBC Zemun i iz Specijalna bolnica za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, Sokobanjska 17a  istupili su iz Udruženja.

Možda bi, na osnovu svega što smo sumirali za 2021.godinu mogli da kažemo da smo zadovoljni.
I jesmo !!

Ali znamo da možemo i bolje i više.

Zato… da se svi koji čine stručna i rukovodeća tela udruženja, svi naši jednom rečju nazvani aktivisti vrate na startnu poziciju od sedmog aprila 2017.godine i da sa onim žarom, optimizmom i voljom nastavimo  misiju koja će naše osnivačke i vizionarske ciljeve  učiniti ostvarivim.

Postignuto do sada je naš zajednički uspeh. Zahvanost podjednako pripada svima nama. Ali I obaveza da zajedno nastavimo putevima stvaranja na dobrobit  naših članova i svih nas.  

 

Predsednik Udruženja
Master Olivera Đurović, dipl.med.sestra, s.r

Beograd,
24.12.2021.godine

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑