IZVEŠTAJ O RADU UNIJE ZA 2021. GODIN

Poštovane koleginice i kolege,
cenjeni saradnici,

Da novim uspesima obeležimo godinu koja je pred nama.
Srećna nam bila Nova 2022.godina.

I Z V E Š T A J
o radu Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije u
2021.godini

Iza nas je dvanaest meseci 2020.godina i prvih šest meseci 2021.godine, kada zbog epidemiološke situacije i mera koje je donosila Vlada Republike Srbije, nije bilo moguće realizovati plan stručnih aktivnosti UUMSZTRS.
Nada nije posustajala ni onda kada je optimizam ustukavao pred realnom svakodnevnicom. Prepune bolnice, nas nedovoljno, premoreni. Izdržavali smo. Znanjem, posvećeno i odgovorno oduprali smo se svim izazovima koje je donosila epidemija virusom Covid 19.
Više od godinu ipo funkcionisali smo putem mejlova, telefona…. Dogovarali , planirali i uvek bili spremni sa akreditovanim Kongresom/Simpozijumom da nastavimo tamo gde smo stali u novembru 2019.godine kada smo održali uspešan III Kongres na kome smo, posle sprovedene debate potpisali Memorandum o održavanju Međunarodnog Kongresa.
Radili smo na dva “fronta”. U zdravstvenim ustanovama i istovremeno ne zapostavljajući našu stručnu asocijaciju – UUMSZTRS. U najtežim danima neizvesnosti, strepnje i premora okupili smo u programsko naučni odbor eminentne stručnjake iz naše zemlje i drugih Evropskih država iz kojih smo koptirali predavače po pozivu i time ispunili sve uslove i akreditovali Međunarodni Kongres.
Sednica Izvršnog odbora UUMSZTRS održana 29.05.2021.godine u Vrnjačkoj banji, donate odluke pokrenule su točak stručnih dešavanja. Svesni rizika, ali i odgovornosti sa kojom pristupamo planiranju i realizaciji stručnih aktivnosti Unije udruženja, održli smo III Simpozijum u period od 24.06.-27.06.2021.godine u kongresnom centru Emrović Raj u Novopazarskoj banji, i IV Kongres u period od 20.10.-24.10.2021.godine u Hotelu “Omorika” na Tari.
Ova epidemija naučila nas je da uspešnost našeg rada ne merimo brojem učesnika, i ako smo zadovoljni interesovanjem i odazivom učešća na Simpozijumu I Kongresu, već stručnim sadržajima, zadovoljstvom učesnika i visokim stepenom međusobne tolerancije, poštovanja i uvažavanja.
Ostali su nerealizovani Smederevski dani, Simpozijum udruženja u neurologiji, studijsko putovanje… Da se sačuvamo, da dočekamo vreme u kome ćemo bez rizika organizovati i više od planiranog.
U godini iza nas nisu izostale aktivnosti u izdavačkoj delatnosti. Iz štampe su izašla dva broja časopisa Sestrinska VIZIJA koji je svrstan u naučne časopise vidljive u bazi podataka naučnih časopisa u našoj zemlji, u zemljama Evrope. Izdali smo Informator – Program – Zbornik stručnih radova IV Kongresa.
Nismo zapostavljali zakonske i statutarne obaveze. Funkcionisali su organi Unije. Održavane su E sednice IO, NO, Skupštine….donošene odluke koje su omogućavale funkcionisanje Unije.
Smatram važnim potsetiti sve nas da UUMSZTRS ostvaruje prihode po osnovu kotizacije, poručenih predavanja, iznajmljivanja štanda na Kongresu /Simpozijumu, a da u 2020.godini nismo održali ni Kongres, ni Simpozijum, a da smo marljivo planirajući sredstva nesmetano funkcionisali što je konkretnije navedeno u Izveštaju o materijalno -finansijskom poslovanju u 2021.gidini.
Veliki doprinos u svemu što nas čini uspešnim i prepoznatljivim daju Udruženja – članice Unije.
Dosadašnjim delovanjem pokazali ste da ste lideri u vašim udruženjima, da Uniju gradite, unapređujete i svrstavate u podjednako NAŠU stručnu asocijaciju svih nas.
Nastavimo da gradimo kako smo postavili temelje: da je svako podjednako važan, da svaka članica, pojedinci, ustanove – zavređuju uvažavanje i poštovanje.
Da u tom duhu nastavimo i da godine koje su pred nama donesu nam nove radosti zajedničkih uspeha.


Srećno!

Predsednica UUMSZTRS
Radmila Jazić, s.r.

Beograd, 
26.11.2021, godine

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑