NAJAVA ODRŽAVANJA V NACIONALNOG KONGRESA SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

Poštovane koleginice i kolege,
cenjeni saradnici,

Akreditovali smo V Nacionalni kongres sa međunarodnim učešćem sa formulisanom tematikom za rad u plenumu shodno zaključcima koji su proistekli iz diskusija učesnika IV-og Kongresa koji je održan u novembru 2021.godine.

Neophodna znanja o inovativnoj terapiji u lečenju malignih bolesti pluća, mogućim neželjenim terapijskim pojavama i sestrinskmi intervencijama su siguran put adekvatnog odgovora potrebama obolelog.

Saopštenjem stručnih radova medicinske sestre, zdravstveni tehničari i stručni saradnici sa kojima timski pristupamo rešenju problema, na najbolji način prikazuju profesiju, unapređuju njen imidž i poverenje kod javnosti. Prezentacijom primera stručne prakse istovremeno analiziramo sopstvena znanja i veštine donošenja etičkih odluka sa profesionalnim etičkim vrednostima i etičkim principima. Profesija nas obavezuje na učenje u kontiniutetu kako bi tehnološka i naučna dostignuća implementirali u stručnu praksu u skladu sa sigurnošću, dostojanostvom i pravima ljudi. Povećanje svesti o značaju primene standarda prakse i profesionalnog delovanja za bezbednu i etičku negu doprineće kvalitetu pruženih usluga .

Organizovani kongresi i simpozijumi daju mogućnost da učimo, da iznošenjem dobrih primera stručne prakse učimo druge, da promovišemo profesiju, zdravstvenu ustanovu iz koje dolazimo, sebe lično, da se družimo i  pošaljemo poruku  da udružene, zajedno možemo premostiti mnoge prepreke profesionalnog napretka.

Očekujemo prijavu vaših stručnih rukopisa. Očekujemo vas da početkom novembra zajedno svedočimo koliko smo profesionalno odgovorni   i koji potencijal u volji, znanju i posvećenosti dajemo u službu funkcionisanja zdravstvenog sistema.

Očekujemo vas da početkom novembra na Tari zajedno ispratimo jesen i  dogovorimo nove korake za  bolju  budućnosti za sve nas i za generacije koje će zakoračiti na zvezdano nebo naše profesije.

S poštovanjem
Radmila Jazić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑