O nama

Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Beograda  je članica  Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije“…….
Tako piše u članu 4  Statuta Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Beograda.

Ideja da se  zdravstvene ustanove Beograda organizuju  u Udruženje proistekla je iz  modela organizovanja zdravstvenih ustanova Republike Srbije. Tako organizovana Udruženja zdravstvenih ustanova i okruga Republike Srbije, članovi su  UMSTBS.

Na osnivačkoj Skupštini održanoj 07.04.2017.godine, osnovano je Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Beograda.
Zdravstvenim ustanovama Beograda  koje su podržale ideju osnivanja Udruženja osporeno je  dalje članstvo u UMSTBS.
Nismo se pokolebali. Krenuli smo u prepoznatljivom duhu kreativnog stvaralaštva da u temelje novih početaka ugradimo entuzijazam i nadu za bolju budućnost naše profesije.

Organizovanjem  medicinskih sestara, tehničara, babica i saradnika iz zdravstvenih i obrazovnih ustanova  grada Beograda sa srednjim, višim i visokim obrazovanjem  stvorili smo platformu za  sprovođenje  aktivnosti vezanih za unapređenje medicinske struke i zdravstvene zaštite.
Stručno usavršavanje i edukacija članova Udruženj iz oblasti primene savremenih metoda zdravstvene zaštite, uvođenje standarda medicinske prakse, unapređenje kvaliteta rada i razmena stručnih saznanja i iskustava je decenijska težnja za koju će mo nastaviti da se zalažemo.

U sarađuje sa zdravstvenim ustanovama grada Beograda, članicama Udruženja, obrazovnim, medicinskim i drugim  institucijama od značaja za razvoj i unapređivanje sestrinstva, planiramo , akreditujemo i organizujemo razne oblike kontinuirane medicinske edukacije.

Naše  dugoročne  ciljeve ostvarujemo  planovima KME koji su sačinjeni za potrebe člansta.
Svim članovima Udruženja omogućeno je sticanje potrebnog broja bodova u licencnoj godini, kako bi nakon isteka licencnog perioda mogli nesmetano obnoviti radnu dozvolu. 

Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Beograda čine: Specijalna bolnica „Sveti Sava“, Institut za reimatologiju, Gradski zavod za kućno lečenje i palijativno zbrinavanje, DZ „Dr Simo Milošević“, DZ Zemun, jedan broj zaposlenih u KBC „Zemun“, KBC Bežanijska kosa, Institutu za onkologiju i radiologiju, Instituta „Torlak“ CVMU Beograd, Medicinska škola „Zvezdara“ Institut za rehabilitaciju „Selters“ Mladenovac,  Specijalna bolnica za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, Ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju  „ACTIVO“,   As Medicus „Biorezonanca“ , Beograd, Ambulanta z rehabilitaciju “Manuel”, Beograd …….. 

Podršku u radu,  planiranju i ralizaciji stručnih sadržaja, nesebično nam pružaju  uvaženi, afirmisami i poštovani saradnici, koleginice i kolege iz VZŠSS iz Beograda ,VMŠSS iz Ćuprije, MŠ „Zvezdara“, MŠ „Zemun“, KC Srbije, VMA……

Beograd, prestonica, riznica obrazovnih, zdravstvenih, naučnih i drugih institucija, Beograd grad svih građana Srbije, zaslužuje da ima organizovanu stručnu sestrinsku asocijaciju koja će stvarati modele savremene organizacije po volji članstva.

Očekujemo i vas poštovane koleginice i kolege. Pišite nam. Kontaktirajte nas. Predlažite idejna, konstruktivna rešenja da budemo drugačiji, bolji. Da omasovljeni učinimo Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Beograda reprezentativnom i vodećom članicom Unije udruženja medicionskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije. Da svi zajedno pokažemo snagu, znanje i umeće stvaranja svavremenog sestrinstva ne samo od  gradskog, već i od nacionalnog i regionalnog značaja.

Ne očekujemo blanko poverenje. Mnogima su poznati naši potencijali, stremnjenja, očekivanja, stvaranja. Sada,  da zajedno,  šaljemo poruke novim snagama da nam se pridruže, da su uz nas, da pruzimaju uloge i nastave dalje, dalje,…. jer budućnost naše profesije je beskonačna.

Dobro nam došli.
Avgusa  2018.godine

Sekretarijat Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Beograda

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑